Partneři:

Nejčtenější

Jak se doma cítit opravdu doma

Domov by měl pro každého z nás znamenat oázu klidu. Mělo by to být místo, kam se utíkáme schovat, uklidnit, kde se cítíme bezpečně. To ale není nic samozřejmého, protože zdaleka ne všude se člověk cítí bezpečně. Styl, který vyhovuje jednomu, nemusí být pro druhého vůbec příjemný. Proto je vždy třeba přizpůsobit si interiér vlastnímu vkusu, abyste se zde cítili skutečně doma. Potřebuje-li vaše domácnost radikální zásah, vsaďte na tapety. Tapety a samolepicí dekorace obecně patří k velmi oblíbeným prostředkům, jak přizpůsobit váš interiér vašim potřebám. I z čistě praktických důvodů je tapetování mnohem méně náročné než malba. Ať už vezmeme v potaz přípravu, samotné malování a především následný úklid, vychází tapetování jako mnohem jednodušší.

Levné stěhování bez útrap

 

Zajistit si stěhování bez útrap a zbytečných nervů a chaosů určitě lze, ale musíme si na to udělat nejen dostatek času, ale také vše dobře zorganizovat. Není to nic těžkého a pokud se celá akce povede, máme na několik let určitě vystaráno a to bez problémů.

 

 

 

 

Stěhujeme se sami

 

Pokud se rozhodneme pro stěhování vlastními silami, musíme si uvědomit, že to není jen tak, a že nás to bude stát nemalé úsilí a to nejen po té fyzické stránce. Je třeba zajistit několik pomocných rukou, které nám se všemi těmi krabicemi a nábytkem pomohou. Dále je třeba zajistit auto a pokud máme toho víc, tak klidně i dvě. Kamarády máme určitě všichni a tak tady asi nebude problém požádat je o pomoc. V závěru celé akce nás pak bude všechno stát možná jen skvělou večeři a láhev dobrého vína, ale je to individuální.

 

Stěhování s profesionály jde přece jen líp

 

Jestliže si ale na celou akci z jakéhokoliv důvodu netroufneme nebo nás tlačí čas, zavolejme si na o stěhováky. Jejich služby jsou dnes na vysoké úrovni a odvádějí skvělou práci. Navíc je na trhu široká nabídka těchto služeb, takže je z čeho vybírat. Určitě ale musíme tuto firmu oslovit co nejdříve. Může se stát, že by v daný termín byla již obsazena a hledat další stěhováky by se nám asi nechtělo.

 

Firma bude po nás chtít informace, které jsou ke stěhování potřeba. Pracovníkům by měli bohatě stačit základní informace, které se týkají množství nábytku, velikosti bytu a i to, zda máme něco cenného. Může se jednat o starožitný nábytek, který má svou hodnotu, nebo cennou sbírku a podobně.

 

Není stěhovací firma příliš drahá?

 

Samozřejmě, že každá služba něco stojí. A stěhování není výjimkou. Cena za provedenou práci je vždy odhadem vyčíslena pracovníkem firmy, může se ale během celé akce stát spoustu věcí, se kterými se nepočítalo a mohou bát pak započítány do celkové ceny. Je dobré se před podpisem smlouvy ujistit, co vše je zahrnuto v ceně a jaké služby nám firma nabízí. Bylo by asi velmi nepříjemné, jestliže nám firma odmítne nábytek vynést do patra jen z toho důvodu, že tato služby nebyla zahrnuta ve smlouvě a tudíž není zaplacená, takže….takže stojíme jako opaření a koukáme na tu velkou almaru před vchodem.

 

Dalšími doplňkovými službami, které jsou ale zpoplatněny, je například demontování velkého nábytku z důvodu úspory místa ve voze nebo jen proto, že neprojdeme vchodovými dveřmi.

 

Pojištění proti poškození

 

Jistě bychom měli myslet na to, jak dobře zabezpečit svůj majetek před případným odcizením nebo poškozením. Ne že by se to stalo pravidlem, ale občas se zkrátka může přihodit situace, kdy se při stěhování něco rozbije nebo poškodí. Proto by měla být stěhovací firma náležitě pojištěna právě proti těmto situacím. Máme k dispozici například bublinkové folie nebo jiný šetrný obalový materiál, který nám pomůže naše věci ochránit.

 

Jestliže se tedy stěhujeme s profesionální firmou, nemusíme být přítomni celé akci, ovšem je jistě daleko lepší, když na celou akci spolehlivě dohlížíme.