Partneři:

Nejčtenější

Jak se doma cítit opravdu doma

Domov by měl pro každého z nás znamenat oázu klidu. Mělo by to být místo, kam se utíkáme schovat, uklidnit, kde se cítíme bezpečně. To ale není nic samozřejmého, protože zdaleka ne všude se člověk cítí bezpečně. Styl, který vyhovuje jednomu, nemusí být pro druhého vůbec příjemný. Proto je vždy třeba přizpůsobit si interiér vlastnímu vkusu, abyste se zde cítili skutečně doma. Potřebuje-li vaše domácnost radikální zásah, vsaďte na tapety. Tapety a samolepicí dekorace obecně patří k velmi oblíbeným prostředkům, jak přizpůsobit váš interiér vašim potřebám. I z čistě praktických důvodů je tapetování mnohem méně náročné než malba. Ať už vezmeme v potaz přípravu, samotné malování a především následný úklid, vychází tapetování jako mnohem jednodušší.

Tapety do jídelny

Jídlo je důležitou součástí našich životů, mnohdy jde o jediné vzácné okamžiky, kdy se během dne sejde celá rodina pohromadě. Proto si většina z nás chce společné večeře užít a cítit se v jídelně co nejlépe. Atmosféru v jídelně ovlivňuje také vybavení, to, jak se cítíme v barevném provedení jídelny, množství světla a dekorace také hrají důležitou roli. Jídelna nemusí být zahalena pouze do bílé, nemusíte se bát vyzkoušet i výraznější barvy, jídelna je místnost, která vás má doslova nabít pozitivní náladou. Perfektně se do jídelny hodí odstíny červené, oranžové a žluté barvy, které jsou velmi energické a přinášejí dobrou náladu.

 

Přizpůsobte jídelnu vašim představám

 

Máte hned několik možností, jak jídelnu vyzdobit. Začít můžete barevnou malbou, obrázky na stěnách, fotografiemi vašich nejbližších nebo můžete využít širokých možností tapet. Tapety se vyrábí klasické pro nalepení speciálním lepidlem, ale také samolepicí, které jsou již opatřené vrstvou lepidla, stačí je pouze sejmout z podkladového papíru a nalepit na zeď. Tapety můžete použít na jednu stěnu, v celém pokoji či využijte fototapetu, která váš interiér oživí.

 

Co se hodí do jídelny? Záleží hodně na vybavení jídelny, můžete použít tapetu se vzorem ovoce, s motivy kávy a čokolády, velmi dobře vypadají také skandinávské tapety s jemnými geometrickými vzory, ovšem nic nezkazíte vkusně vybranou fototapetou. Nemá-li váš jídelní kout okno, můžete jej mít na tapetě. Tím se prostor jídelny opticky významně zvětší, jídelna bude vypadat větší a prostornější.

 

Nechcete-li se pouštět do tapetování, využijte samolepicí dekorace. Jejich aplikace je velmi jednoduchá a nabízejí široké možnosti využití. Neváhejte a zútulněte si celý váš byt či dům pomocí tapet a samolepicích dekorací.