Nářezové stroje Sirman
Nářezové stroje pro různé typy provozů
Stroje jsou konstruovány s ohledem na náročnost jejich provozu. Široká modelová řada umožňuje výběr nářezového stroje dle konkrétního požadavku zákazníka a míru zatížení v provozu. Standardně jsou nářezové stroje dodávány s hladkým nerezovým ostřím nože. Pro krájení sýra je možné nářezový stroj vybavit nožem s teflonovým povrchem, který umožňuje kvalitnější a efektivnější krájení plátků sýra. Zubaté nerezové ostří je vhodné použít na krájení chleba a dalšího pečiva, k tomuto účelu je speciálně konstruován nářezový stroj na chleba model: MIRRA 250 C STAC, který se již standardně dodává se zubatým nerezovým ostřím.
Ruční nářezové stroje Sirman
Modelovou řadu nářezových strojů doplňují designové mechanické - ruční nářezové stroje ANNIVERSARIO, které konstruovány především pro krájení italského prosciutta na velmi tenké plátky. Precizní mechanika umožňuje citlivou regulaci tloušťky plátku max. do 3mm. Pojezdový stůl je vybaven speciálním ramenem pro dokonalé uchycení celé kýty šunky.
Gravitační & vertikální nářezové stroje Sirman
Gravitační nářezové stroje mají šikmé uložení posuvného stolu, vyrábí se v různých variantách s průměrem nože od 195 do 350 mm. Poloautomatické a automatické modely umožňují upevnění krájené suroviny na pojezdovém stole, následně je obsluhou nastavena rychlost pojezdu (zejména u modelů s variabilní regulací) a krájení probíhá automaticky. Automatické modely jsou navíc vybaveny elektronikou pro nastavení průměru krájené suroviny, rychlost pojezdu a počet plátků. Vertikální nářezové stroje jsou vybaveny několika typy ramen pro upevnění krájené suroviny na pojezdovém stole. Obsluha jejich konstrukci uvítá při krájení velkých kusů masa. Speciální provedení pojezdového stolu u vybraných modelů umožňuje krájení i syrového masa.
Nože pro nářezové stroje
Nářezové stroje lze vybavit několika typy nožů. Standardně jsou nářezové stroje vybaveny nerezovým nožem s hladkým ostřím, pro krájení sýra a prosciutta je vhodné používat nůž s teflonovým povrchem. Jak již bylo zmíněno výše, je pro krájení chleba a pečiva nejvhodnější nůž se zubatým ostřím, který lze použít i pro krájení sýra. Správná volba nože usnadní obsluze krájení suroviny, plátky budou pravidelné a nebudou se při krájení trhat.