Partneři:

Nejčtenější

Jak se doma cítit opravdu doma

Domov by měl pro každého z nás znamenat oázu klidu. Mělo by to být místo, kam se utíkáme schovat, uklidnit, kde se cítíme bezpečně. To ale není nic samozřejmého, protože zdaleka ne všude se člověk cítí bezpečně. Styl, který vyhovuje jednomu, nemusí být pro druhého vůbec příjemný. Proto je vždy třeba přizpůsobit si interiér vlastnímu vkusu, abyste se zde cítili skutečně doma. Potřebuje-li vaše domácnost radikální zásah, vsaďte na tapety. Tapety a samolepicí dekorace obecně patří k velmi oblíbeným prostředkům, jak přizpůsobit váš interiér vašim potřebám. I z čistě praktických důvodů je tapetování mnohem méně náročné než malba. Ať už vezmeme v potaz přípravu, samotné malování a především následný úklid, vychází tapetování jako mnohem jednodušší.


Nářezové stroje Sirman

Nářezové stroje Sirman

Italská firma Sirman je přední světový výrobce zařízení pro potravinářský průmysl, restaurace, hotely a další zařízení společného stravování. Společnost Sirman se specializuje zejména na výrobu mlýnku na maso a nářezových strojů.

Nářezové stroje pro různé typy provozů

Stroje jsou konstruovány s ohledem na náročnost jejich provozu. Široká modelová řada umožňuje výběr nářezového stroje dle konkrétního požadavku zákazníka a míru zatížení v provozu. Standardně jsou nářezové stroje dodávány s hladkým nerezovým ostřím nože. Pro krájení sýra je možné nářezový stroj vybavit nožem s teflonovým povrchem, který umožňuje kvalitnější a efektivnější krájení plátků sýra. Zubaté nerezové ostří je vhodné použít na krájení chleba a dalšího pečiva, k tomuto účelu je speciálně konstruován nářezový stroj na chleba model: MIRRA 250 C STAC, který se již standardně dodává se zubatým nerezovým ostřím.

Ruční nářezové stroje Sirman

Modelovou řadu nářezových strojů doplňují designové mechanické - ruční nářezové stroje ANNIVERSARIO, které konstruovány především pro krájení italského prosciutta na velmi tenké plátky. Precizní mechanika umožňuje citlivou regulaci tloušťky plátku max. do 3mm. Pojezdový stůl je vybaven speciálním ramenem pro dokonalé uchycení celé kýty šunky.

Gravitační & vertikální nářezové stroje Sirman

Gravitační nářezové stroje mají šikmé uložení posuvného stolu, vyrábí se v různých variantách s průměrem nože od 195 do 350 mm. Poloautomatické a automatické modely umožňují upevnění krájené suroviny na pojezdovém stole, následně je obsluhou nastavena rychlost pojezdu (zejména u modelů s variabilní regulací) a krájení probíhá automaticky. Automatické modely jsou navíc vybaveny elektronikou pro nastavení průměru krájené suroviny, rychlost pojezdu a počet plátků. Vertikální nářezové stroje jsou vybaveny několika typy ramen pro upevnění krájené suroviny na pojezdovém stole. Obsluha jejich konstrukci uvítá při krájení velkých kusů masa. Speciální provedení pojezdového stolu u vybraných modelů umožňuje krájení i syrového masa.

Nože pro nářezové stroje

Nářezové stroje lze vybavit několika typy nožů. Standardně jsou nářezové stroje vybaveny nerezovým nožem s hladkým ostřím, pro krájení sýra a prosciutta je vhodné používat nůž s teflonovým povrchem. Jak již bylo zmíněno výše, je pro krájení chleba a pečiva nejvhodnější nůž se zubatým ostřím, který lze použít i pro krájení sýra. Správná volba nože usnadní obsluze krájení suroviny, plátky budou pravidelné a nebudou se při krájení trhat.