Pánvička do kuchyně
Ale jakou z nich si vybrat? Každý z materiálů má něco do sebe, na jednom se nám nikdy nic nepřipálí, na dalším zase není potřeba používat tolik tuku a další je zase lehčí.
Existuje tedy něco, co by se hodilo do kuchyně všem? I když pomineme výše uvedené, tak takový matriál neexistuje. Vezmeme-li např. jen indukční sporáky, tak je problém v tom, že ne všechny povrchy jsou vhodné pro magnetické (indukční) vaření, protože např. nerezový povrch není magnetický (samozřejmě kvalitní nerezový povech - pánvičky ala nerez koupené na tržišti se do této kategorie nepočítají). Každému kuchaři nebo kuchařce se také pracuje s každým materiálem jinak, každý je zvyklý na něco jiného. Je to stejné jako při výběru sporáku, když se zeptáte deseti lidí, jeslti je lepší plyn nebo elektřina (pomineme další systémy ohřevu), nikdy nedosáhnete 100 % ani u jednoho systému na vaření a stejné je to i u nádobí.
Pro nás jako spotřebitele je určitě velká výhoda to, že se výrobci neustále snaží své produkty zdokonalovat, a tak si můžeme občas vyzkoušet i technologii, o které jsme dříve jen četli v časopise.