Podlaha do kuchyně
Vybereme si například linoleum. Kuchyň je místnost, kde je podlaha obzvláště hodně namáhaná, a tak bychom měli dbát zvýšené pozornosti nejenom při výběru barvy nebo spíše vzoru samotného PVC, ale také se podrobně zaměřit na jeho technické vlastnosti. Jinými slovy se na něj podívat i z praktického hlediska s tím, kolik takové lino vydrží.
Ne všechna PVC prodávaná v běžných obchodech jsou totiž vhodná do kuchyně!
Při výběru je potřeba se dívat na tloušku linolea, což je každému jasné. Ale jsou tu i další věci, které laikovi na první pohled jasné nejsou, jedná se např. o tloušťku nášlapné vrstvy. Tento parametr nám sděluje, jak silná je vlastně vrstva samotného vzoru daného PVC. Do kuchyně se jako naprosté minimum bere nášlapná tloušťka 0,4 mm, doporučená je 0,7 mm. Ale pozor, v obchodech najdeme i lina, která mají nášlapnou vrstvu pouhých 0,15 mm a to je opravdu málo na namáhahnou podlahu do kuchyně. Další důležitou věcí, které bychom se při výběru PVC měli věnovat,je, zda-li je lino opatřeno izolačním "filcem". Jestliže ano, tak samozřejmě snižuje hluk a také podstatně lépe izoluje od betonové podlahy.