Vaříme v kvalitním nádobí
V každé domácnosti se najdou nějaké hrnce a pánve, otázkou však je, jak moc jsou kvalitní. Někteří lidé stále ještě používají staré hliníkové nádobí, které však vyžaduje při používání poměrně hojně tuku, tudíž je pro mnohé nezdravé a je třeba jej vyměnit za novější. Tlakové hrnce patří k nejzákladnějšímu vybavení každé kuchyně. V dnešní době se prodávají v mnoha různých provedeních, velikostech a od rozmanitých výrobců.
Tlakové hrnce spoří váš čas díky vysokému tlaku, který se při vaření uvnitř hrnce vytváří. Při vaření za vyššího tlaku si pokrm zachovává většinu svých chuťových, aromatických i nutričních hodnot, takže je používání tlakového hrnce úsporné a zdravé zároveň. Tlakový hrnec vždy vybírejte podle materiálu, konstrukčního řešení a nezapomínejte ani na tlakové pojistky, které chrání hrnec před explodováním.
Vedle tlakového hrnce jistě upotřebíte běžné hrnce různých velikostí. Někdy je třeba velký hrnec pro uvaření přílohy, jindy stačí malý rendlík pro ohřátí zbytku pokrmu. Pořiďte si proto hrnce různě velké. Pozor dávejte také na to, pro jaký druh sporáku jsou hrnce vhodné. Ty, které jsou vhodné na plynový sporák, nemusí být určeny na indukční varnou desku. Navštivte internetový obchod Všenavaření.cz a vyberte si tlakový hrnec i běžné hrnce na vaření podle vašich představ.
Všechna jídla nevykouzlíte v hrnci, někdy potřebujete také pánev. Otázkou je, jakou pánev vybrat. Velmi oblíbená je pánev Wok, která je určena pro smažení, pečení, dušení i vaření. Díky tomu, že je tak všestranně použitelná, patří mezi nejoblíbenější typy pánví. Pánev Wok poznáte podle toho, že je hluboká a směrem nahoru se rozšiřuje.
K běžným druhům nižších pánví patří litinová pánev, která je velmi odolná a velmi rychle se ohřívá. Speciálním typem je také grilovací pánev, která nahrazuje přípravu jídla na skutečném grilu. Chutně tak doma připravíte především steaky z červeného masa.